Woordje Van De Directeur

 Scholenbeurs 13-14 Maart 2020  (AFGELAST):

Van harte welkom op de website van SBSO Aan Zee.

Ter Zee en De Zeeparel samen ‘SBSO Aan Zee’ is een school voor buitengewoon secundair onderwijs in Oostende en Middelkerke binnen scholengroep STROOM!
Onze school biedt praktijkgericht onderwijs aan leerlingen met leer- en socio-emotionele moeilijkheden en andere onderwijsbelemmeringen.
Ons onderwijs bereidt hen voor op deelnemen aan het arbeidsproces: op de reguliere arbeidsmarkt, via een beschermde werkplek in een maatwerkbedrijf of vrijwilligerswerk. Jongeren voorbereiden op een dagcentrum, een zinvolle dagbesteding die al dan niet onbezoldigd is… daar gaan we voor. 

‘SBSO Aan Zee’ voorziet onderwijs in opleidingsvormen 1, 2 en 3.
Opleidingsvorm 1 en 2 worden in Middelkerke georganiseerd.
De opleidingen van opleidingsvorm 3: grootkeukenmedewerker, winkelhulp, hoeklasser, kappersmedewerker, schilder/decorateur worden in Oostende gegeven.
Vanaf de kwalificatiefase kan je binnen verschillende opleidingen kiezen voor een duaal traject.

Binnen SBSO Aan Zee staat elke individuele leerling centraal. Elke leerling is uniek en vraagt daarom een op de persoon afgestemd (ondersteunings-)aanbod.
Ons schoolteam heeft een uitgebreide expertise opgebouwd op gebied van ASS en socio-emotionele problemen.

Iedereen, met of zonder beperking, is een volwaardig lid van de maatschappij, daar zijn wij 100% zeker van. Ons team staat garant voor kwaliteitsvol aangepast onderwijs in een sfeer van vertrouwen en wederzijds respect. Leerkrachten en begeleiders werken nauw samen met elkaar, zo vergroten we de slaagkansen van al onze projecten en zorgen we ervoor dat ‘verbinding’ bij ons op school voelbaar is.

Wij geloven allemaal in het geven van kansen. Veel kansen. Wij kijken vooral naar de mogelijkheden en wat de jongere wél kan. Dat is wat telt!

 

Waarnemend directeur

Ann Van Riet

Ann Van Riet